En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 7 juli 2016

Juli 7 2016


Efter den fina uppvaktningen på vår 50-års bröllopsdag har maken och jag så småningom landat i vardagen igen. Nya uppgifter väntar inför helgen då Norrlångträsk ska ha Veteranmotorfestival och med sonsonen Leo i huset är man aldrig sysslolös. I natt får han sova ensam i stora rummet på övervåningen för hans pappa har gjort sig en tur till Umeå för att träffa sin optiker och umgås med goda vänner. 


Vädret har det den senaste tiden varit lite si och så med. Mest så, kallt, blåsigt och regnigt men växtligheten verkar trivas. I dag letade jag reda på den björnloka som jag vet brukar finnas nere vid Nördträsket för att visa Leo vad han ska hålla sig borta ifrån. Innan vi gick ut hade vi av en händelse träffat på några bilder på mina händer som var fulla av blåsor, troligen från en ofrivillig kontakt med denna giftiga loka. Den hade precis börjat slå ut, men Leo kände igen den genast efter beskrivningen jag gett honom. Jag borde gå dit någon dag med skyddsutrustning  på och gräva bort den. Det finns som tur är inte så många av den här sorten i vår närmiljö, men de som finns borde tas bort.


Nu börjar vi till humlor och andra insekters glädje gå in i tistlarnas tid. Några få har börjat slå ut och på vissa var det rena trängseln.

I kväll har jag äntligen kommit på, tror jag i alla fall, hur jag ska göra för att spara mina blogginlägg på ett externt minne. Först får jag kopiera inlägget, och lägga en kopia på ett worddokument, spara det och lägga in det i en Byrackan mapp. Därifrån borde det sedan inte vara svårt att föra över dom till backupen. Ett jäkla jobb blir det och det kommer att ta tid, men när jag sedan en gång har kommit ikapp, borde det vara lättvindigt att spara efter hand som inläggen skrivs. Hoppas jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar